Düdüklü Tencere Yemekleri: Normal tencerede pişirilen yemek çeşitleri (yemeğin özelliğine göre) aynı yol ve yöntem kullanılarak düdüklü tencerede pişer. Düdüklü tencerede pişirilen yemeklerde fazla su kaybı olmayacağından, pişen yemeğin mineral ve vitamini (tencereye göre) daha da zengin olur. Düdüklü tencerenin diğer bir artısı ise, yemeği çabuk pişirir ve fazladan zaman kaybı yaşanmaz. Resimde düdüklü tencere içerisinde pişirilmeye hazır, doğranmış çeşitli sebzeleri görüyorsunuz. Bu sebzelerin her birinin pişme süresi farklıdır. Normal tencerede bu sebzeleri pişirmek kolaydır. Çünkü; tencere kapağı açık olduğundan yemeğe istediğiniz zaman müdahale edebilirsiniz.
tarifin devamı »