Düdüklü Tencerede Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği
Pişme süresi: 30 dakika
3 Kişilik

Bilgi notu:
Baklayı doğradıktan sonra kararmaması için; bir kap içinde iki kaşık un ile birlikte 1 litre musluk suyunu karıştırın ve doğradığınız baklaları bu su içine bırakın. Tecereye baklayı koyarken, baklayı güzelece karıştırın ve suyunu süzerek koyun. Düdüklüde bu yemek orta pişmiş olarak 25 dakikada, tam pişmiş olarakta 30 dakikada pişer.

Ana malzemesi:
1/2 kilo taze bakla
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1.5 çay bardağı sıcak su (150 gr.)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
bir tutam dereotu
tarifin devamı »