Düdüklü Tencerede 1 Kg. Dana Eti Haşlama Tarifi:
Haşlama süresi: 40 dakika
4 Kişilik
Bilgi notu:
Düdüklü tencerede dana haşlama; kemikli veya kemiksiz her çeşit dana etiyle yapılır. İhtiyaca bağlı olarak; düdüklüde sebzeli veya sade olarak dana eti haşlanır. İstenirse haşlanan et terbiye edilebilir. Düdüklüde dana eti haşlama süresi etin çeşitine, iriliğine ve miktarına bağlı olarak değişir. Izgara yapımı için (bonfile, biftek gibi) kullanılan etler düdüklüde çok çabuk haşlanır. Bu etlerin dışında kalan dana eti ise, sözünü ettiğim gibi etin iriliğine ve miktarına bağlı olarak haşlama süresi değişir. Düdüklüde dana eti haşlaması ocakta orta ateşte pişer. Düdüklü tencere orta ateşte iken, her 20 dakikada bir su bardağı (200 ml.) su buharlaştırır. Bu sebeple tencereye su koyarken su sarfiyatını hesap etmelisiniz.
Ana malzemesi:
bir kilo haşlamalık kemiksiz dana eti
beş su bardağı su (1 litre)
bir tatlı kaşığı tuz
tarifin devamı »