Düdüklüde Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Kısık ateş
2-3 Kişilik

Aklınızda bulunsun:
İç baklanın kabuğunu soymak için ; iç baklayı kaynar su içinde birkaç dakika bekletmeniz yeterlidir. Bir kap içinde 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş un, 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte 1.5 su bardağı çeşme suyunu çırpma teli ile karıştırın. hazırladığınız bu karışımı enginarların üzerine dökün.

Ana malzemesi:
5 adet temizlenmiş enginar
200 gr. iç bakla
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı un
1.5 su bardağı soğuk su (300 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 limon suyu
bir tutam dereotu
tarifin devamı »