Düdüklüde Etsiz Türlü Yemeği Tarifi, nasıl yapılır ve malzemeleri:
Pişme süresi: 10 dakika
6 kişilik
Malzemesi:
Patlıcan, kabak, kereviz, patates, havuç, taze fasulye, domates, soğan, kırmızı (kapya) biber, sivri biber, sarımsak, zeytinyağı, karabiber, kimyon, pul biber, tuz ve su.
Düdüklüde Etsiz Türlü Yemeği Hazırlığı
Bir patlıcanı pijamalı soydum ve yemeklik doğradım. Bir kabağın üzerini tırtıl bıçakla (çatalla da olur) çizdim, boylamasına ikiye böldüm ve iç kısmını tatlı kaşığı ile boşaltım, yıkadım ve (yarım ay) doğradım. Bir kerevizi, bir patatesi, bir havuçu soydum ve yemeklik doğradım. 100 gr. taze fasulyeyi ayıkladım, yıkadım ve doğradım. İki domatesi, bir soğanı soydum ve yemeklik doğradım. Bir kırmızı biberi, iki sivribiberi, soyduğum bir havucu ve iki diş sarımsağı yemeklik doğradım.
tarifin devamı »