Fırında soslu tavuk kanat 40 dakikada pişer. Tavuk yemekleri içerisinde en sevdiklerim arasında, fırında soslu piliç kanat kızartmasıdır. Yapımı ve pişirmesi gayet kolay ve ustalık gerektirmez. Kanadı soslarken fazla malzeme gerekmediği gibi, uzun süre sosta bekletilmesinede ihtiyaç olmaz. Bildiğiniz gibi tavuk ürünleri marketlerde veya kasaplarda paketlenmiş olarak satılıyor. Bir paket kanat aldığınızda içerisinde eşit sayıda kanat ortası ve kanat kökü parça olarak ayrı ayrı bulunur. Bazı firmalar kanadı bütün olarak; kanat ucu, kanat ortası ve kanat kökü'nü parçalamadan ambalaj yaparlar.

Bütün olarak kanat fırında kızartılabilir ama, parçalanmış olarak kanadı fırında kızartmak daha doğrudur. Dikkat ederseniz, kanat ambalaj etiketi üzerinde piliç kanat diye yazar ve kanatlar tavuk kanadına göre daha küçüktür. Pişirmesi tavuk kanadına göre, fazla zaman almaz. Fırında soslanmış piliç kanadı, 200°C derecede 35-40 dakikada pişer.
tarifin devamı »