İlikli kemik suyu, nasıl yapılır? İlikli kemik suyu, ilikli dana veya ilikli koyun kemiğinin haşlanmasıyle elde edilir. İlikli kemik suyunu halkımız iki yerde kullanır. İlikli kemik suyu kullanılan yemekleri lezzetlendirdiğinden yemek yapımıda kullanılır. İkinci kullanım yeri de, ilik suyunun insana şifa verdiğine inanılarak sağlıkları için kullanılmaktadır. Bu bakımdan, ilikli kemikten ilik suyuçıkarmak; amaca uygun olarak, iki şekilde hazırlanır. İlik suyu yemek yapımında kullanılacaksa, ilikli kemikler tencereye veya düdüklü tencereye konur ve sığır eti haşlama süresine göre (orta ateşte) haşlanır. Kemik haşlanırken damak zevkine uygun olarak çeşitli sebze ve baharatlar ilave edilir.tarifin devamı »