On numara, acı biberli domates sosu: Acı biberli domates sosu'nu yaz kış demeden yılın 12 ayı yapar yerim. Kimi insanlar bu sosu bolca yapıp kavanozlarda saklıyorlar. Bir yakınım yapmıştı, denediğimde çok hoşuma gitmedi. Ne yalan söyleyim, yaptığı acı biber sosu salçayı andırıyordu. Hoş, o da acı biberli domates sosunu salçaya benzesin diye yapmadı. Maalesef, domatesli ürünler kavanozlarda bekletilince ister istemez salça tadını andırıyor. Ne ise.. Ben acı biber sosunu mevsiminde yetişen domates ve taze acı biberle yaparım. İçerisine sarımsak koyar ve tuz ile tatlandırırım. E tabi ki, bu malzemeleri zeytinyağında kavurrum. Acı biberli domates sosu düşkünlüğüm nedeniye, dondurucuya mevsiminde bol bol domates atarım. Balkondaki ipe ise, çeşit çeşit acı biber asar kuruturum. Sarımsaktan söz etmeye gerek yok, o zaten evde olması gereken malzeme.
tarifin devamı »