Yumurtasız lor tatlısı; başta yağsız lor peyniri, süt, tereyağı ve irmikle yapılır. Tatlının hamuru karbonatla kabartılır ve pişirilen lor tatlısına ılık şerbeti verilir. Yumurtasız lor tatlısı yapmak için, işin ustası olunması gerekmez. Malzemeler az geldi, çok geldi meselesi olmaz. Önemli olan tarifime uyun yeter, gerisini yaptığınız lor tatlısını yerken farkedersiniz. Tarifte anlatıldığı gibi, tatlı malzemelerini hazırladıktan sonra; karıştırılmış bütün malzemeleri bir tepsi içinde iki saat dinlendirmenizdir. Diğer bir ayrıntı ise, tatlının bütün malzemeleri mutfak robotunda yüksek hızda karıştırılmasıdır. Malzemeleri robotta karıştırmanın sebebi; lorun pütürlü olmaması ve karbonatın iyice dağılmasının sağlanmasıdır. Malzemelerinizi karıştırdıktan sonra 28 veya 30 santimlik yağlanmış fırın tepsisi kullanmanız gerekir.
tarifin devamı »