Lor, ekşimik, çökelek tatlısı tarifi, nasıl yapılır? Çökelek tatlısı, gelmiş geçmiş şerbetli bütün tatlıların ağababası sayılır. Yapımı kolay, yemesi olay ve malzemesi dersen bir şişe pet şişeli sudan ucuz. Kimisi tatlı lor diyor, kimisi tuzsuz lor diyor siz ne dersiniz bilmem; işte lor tatlısı lor peynirinden yapılıyor. Tatlının ana malzemesi tatlı, tuzsuz çökelek veya lor. Yarım kilo lordan yapılan tatlının hamuruna 2 yumurta, 100 gr. un, 80 gr. irmik kullanılır. Lorunuz yağsız ise, lora tereyağı ilave etmek yaptığınız tatlıyı lezzetlendirir. Lor tatlısının hamurunu kabartmak için kabartma tozu veya karbonat kullanılır. Şerbetli tatlı şırasız olmaz, lor tatlısınada toz şeker ve su ile sulu şıra hazırlanır. Lor tatlısının sevmediğim huyu, şerbeti höpür höpür içer. İstediğiniz kadar şerbet yapın, tatlı bekledikçe şerbetin içinde yüzen tatlı susuz kalır, kurur ve ağlamaya başlar. Bu sebeple lor tatlısını az miktarda yapmak en doğru seçimdir.
tarifin devamı »