Düdüklü Tencerede İri Taze Bamya Yemeği Nasıl Pişirilir?
Pişme süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: En Kısık Ateş

Bilgi Notu:
Bamyanın külahını soymanız gerekmez. Soyduğunuz kısım asıl yenilecek kısım. İri bamyayı doğrasanız da, doğramasanız da pişer. Doğrarsanız yemek daha güzel görünür ve yemesi daha kolay olur. Bamyayı doğrarsam salyalanır diye korkmayın; bamya yemeğini tamamen soğuyuncaya kadar bekletmezseniz salyalanmaz. Yemekte salya istemiyorum derseniz, bamyayı doğramadan pişirin.

Ana malzemesi:
yarım kilo taze iri bamya
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan (100 gr.)
1 iri sivri domates (150 gr.)
1 çay kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su (200 ml.)
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
tarifin devamı »