Yenirken kokmayan, lezzetli tavuk nasıl haşlanır? Düdüklü tencerede çiftlik tavuğu haşlarken temel kural, tavuğun ağırlığına göre belirli sürede haşlamaktır. Marketten 2200 gr. ağırlığında şen piliç marka tavuk aldım. Evde tavuğu kafama göre temizledim, yıkadım ve süzdüm. Bu sitenin hazırladığı tavuk ağırlığını baz alan, pişirme süresini önceden alıp denemiştim. Yine aynı siteden 2200 gr. ağırlığındaki pişirme süresini alıp kullandım. Tavuğu elektrikli set üstü ocağın büyük gözünde, 6 numaralı ısı ayarında haşladım. Yıllardır evde tavuk haşlarım, bu kadar lezzetli tavuk haşlamadım. Tavukta ne bir koku, ne de çiğlik hissetmedim. Tavuğu gazlı ocaklarda denemek isteyecekler, ocağını orta ısıya ayarlamaları gerekir. Deneyecek olanlara tavsiye ederim.
tarifin devamı »