Kıymayı hamur gibi yoğurup köftenizi sertleştirmeyin! |
- Köfte yapmanın incelikleri nelerdir? Isırldığında yumuşacık, ağızda dağılan ve damakta çok güzel tat bırakan köftenin sırrı köfte kıymasında ve onun yoğurulmasındadır. Gerisi hikaye, köfte yapmak için okul bitirmek, usta olmaz gerekmez. Köfte kıyması almak için iki seçenek var. İlk seçenek, her evde kullanılması gereken köfte kıyması, dana kaburgasından çekilen kıymadır. Bu kıymanın diğer adı dana döş eti kıymasıdır. Genellikle kasap ve marketlerden köfte kıyması istediğinizde bu kıymayı verirler. Köfte için ikinci seçenek ise, dana kaburgasının yanına, kuzu eti kıyması alınır ve her ikisi karıştırılır. Kuzu kıyması oranı, kaburga kıymasının %20 ila %30 arasındadır.