Pişme süresi: 45 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
4 Kişilik
Ana malzemesi:
- 1700 gr. parçalanmış dana kuyruğu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su (1200 ml.)
Düdüklüde dana kuyruğu haşlama:
- dana kuyruğu parçalarını yıkadım, suyunu süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- içine kuyruk parçalarını, suyu tuzu koydum
- düdüklünün kapağını conta takmadan kapadım
- düdüklüdeki su kaynamaya başladıktan sonra
- düdüklüyü açtım etin kefini toplayıp attım
- peşinden düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca saatime baktım
- tam 45 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve oh ne ala ne güzel diye diye, sofraya taşıdım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız