malzemesi:
- bir kilo doğranmış pırasa
- 250 gr. orta yağlı dana kuşbaşı
- üç su bardağı su
- altı çorba kaşığı zeytinyağı
- bir kuru soğan doğranmış
- bir tatlı kaşığı salça
- karabiber, pul biber
- tuz
yapılması:
- kuşbaşı eti düdüklüde iki kaşık yağ ile kavurun, üzerine 3 su bardağı su koyun orta ateşte 20 dakika haşlayın. Haşlama suyunu yemekte kullanın
- tencereye 4 kaşık zeytinyağı koyun, ısıtın
- üzerine sıra ile soğanı salçayı koyun, kavurun
- peşinden pırasayı koyun, karıştırın ve kapağı kapayın
- ateşi iyice kısın, kısıkta pırasayı 10 dakika kendi haline bırakın
- süre bitiminde haşlanmış eti, suyu, baharatları, tuzu ekleyin karıştırın
- tencereyi bir kez fokurdatın, kapağı kapayın ve ocağı tamamen kısın
- yemeği 30 dakika pişirin ve ocaktan alın