Mayalı şekerli tahinli pide malzemesi:
- bir su bardağı toz şeker
- bir su bardağı tahin
- bir çay bardağı ayçiçeği yağı
- Şeker hariç, tahin ve sıvı yağı bir kapta karıştırın.
Hamur malzemesi:
- 6 su bardağı un (660 gr.)
- 2 su bardağı içme suyu (400 ml.)
- bir tatlı kaşığı kuru hamur mayası
- 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamurun hazırlanması:
- yoğurma kabına unu eleyerek koyun
- unun ortasını açın
- açılan yere yeter miktarda ılık suyu, 4 çorba kaşığı yağı ve kuru mayayı koyun
- hamuru bildiğiniz gibi yoğurmaya başlayın ve hamur kıvama geldiğinde hamuru açın içine 1 tatlı kaşığı tuz serpin biraz daha yoğurun
- hamur pürüzsüz bir kıvam aldığında top yapın, üzerini kapatın 20 dakika dinlendirin süre bitiminde kullanmaya başlayın.
Şekerli tahinli pidenin yapımı:
- 20 dakika dinlenmiş hamuru 6 eşit parçaya bölün, beze yapın
- her bezeyi 40-50 cm. çapında oklava ile yufka açın
- açtığınız yufkaya 5 çorba kaşığı tahinli yağlı karışımı koyun, yayın ve 2 kaşık toz şekeri serpin.
- yufkayı ortasından delin ve kenarlara doğru rulo yapın
- yaptığınız ruloyu iki eşit parçaya bölün
- ve avuç içinde sıkarak veya yuvarlayarak en az 1 metre uzunluğa getirin
- ikinci ruloyada aynı işlemi yapın
- rulonun birini gül böreği gibi sarın
- ikinci ruloyu aynı ruloya ek yapın sarın
- rulonun bitim ucunu sargının altına kıvırın
- yaptığınız hamuru 15 dakika dinlendirin
- süre bitiminde hamuru, un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın
- açtığınız tahinliyi kağıt serili tepsiye koyun
- tepsiyi önceden 220°C derece ısıtılmış fırının orta rafına sürün
- üzeri kzarana kadar en fazla 15 dakika pişirin ve fırından alın
- ve tahinlinizi afiyetle yiyin.