Malzemesi:
- 150 gr. soyulmuş enginar sapı
- 1 kuru soğan
- 1 orta boy domates
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı market bulguru
- 1 fiske karabiber
- 1 fiske pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Yapımı:
Enginar sapını yıkayın, süzün ve 2-3 mm. kalınlıkta doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin. Tencerede yağı eritin. Üzerine sıra ile doğranmış enginar sapını ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun. Peşinden bulguru, domatesi ekleyin ve kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu, karabiberi, pul biberi ekleyin ve karıştırın. Tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapatın, Peşinden ocağı tamamen kısın ve pilavı 40 dakika kısık ateşte pişirin. Süre bitiminde tencereyi 20 dakika dinlendirdikten sonra açın ve pilavı karıştırın. Afiyet olsun.