Düdüklüde ördek haşlama nasıl yapılır? 

Pişme süresi: 50 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş

Not: Ördeğin kuyruk bölümü (pöç) üzerindeki yağ keseciğini kesin atın ki, ördeğinizde koku olmasın.

Ana malzemesi:
1 kg. kemikli parça ördek eti
6 su bardağı su (1.2 litre)
1.5 tatlı kaşığı tuz

yerli pekin ördeği
 
ördek orta ateşte 50 dakikada pişmiş

Düdüklüde kemikli ördek eti haşlaması:

  • kemikli ördek parçalarını yıkadım, süzdüm
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • içine ördek parçalarını dizdim
  • üzerine soğuk 6 bardak suyu ve tuzu ilave ettim,
  • peşinden ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • saatime baktım ve 50 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.

ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
hiçte zor değil.