Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
3 adet orta boy patates
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Sıvı yağ (kızartmak için)
Hazırlanışı:
Tavuğu Marine Etme: Tavuk göğsünü ince uzun şeritler halinde doğrayın. Bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak, pul biber, karabiber, kekik ve tuzu karıştırıp tavuğu ekleyerek en az 30 dakika marine edin.
Patatesleri Hazırlama: Patatesleri soyup ince çubuk şeklinde doğrayın ve nişastasını almak için suya koyun. Ardından kurulayıp kızartın.
Tavukları Pideleme: Marine edilen tavukları tavada sıvı yağ ile güzelce pişirin.
Sos Hazırlama: Ayrı bir tavada tereyağını eritin, salçayı ekleyip kavurun. Bir miktar su ekleyerek kıvam alana kadar pişirin.
Sunum: Servis tabağına kızarmış patatesleri yayın. üzerine yoğurt gezdirin. Pışmüş tavukları ekleyin ve salçalı sosu dökerek servise hazır hale getirin.