Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü

  • 3 adet orta boy patates

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 2 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı kekik

  • Tuz

  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Hazırlanışı:

  1. Tavuğu Marine Etme: Tavuk göğsünü ince uzun şeritler halinde doğrayın. Bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak, pul biber, karabiber, kekik ve tuzu karıştırıp tavuğu ekleyerek en az 30 dakika marine edin.

  2. Patatesleri Hazırlama: Patatesleri soyup ince çubuk şeklinde doğrayın ve nişastasını almak için suya koyun. Ardından kurulayıp kızartın.

  3. Tavukları Pideleme: Marine edilen tavukları tavada sıvı yağ ile güzelce pişirin.

  4. Sos Hazırlama: Ayrı bir tavada tereyağını eritin, salçayı ekleyip kavurun. Bir miktar su ekleyerek kıvam alana kadar pişirin.

  5. Sunum: Servis tabağına kızarmış patatesleri yayın. üzerine yoğurt gezdirin. Pışmüş tavukları ekleyin ve salçalı sosu dökerek servise hazır hale getirin.